online pastoraat

Online pastorale hulp nodig?

De mogelijkheden tot communicatie via internet zijn de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Het zal je misschien verrassen maar uit onderzoek blijkt dat online counseling soms nog effectiever is dan een gewoon gesprek.  De redenen daarvoor zijn divers. Soms is het gewoon heel fijn om iets te zeggen zonder iemand in de ogen te kijken, bijvoorbeeld wanneer je je schaamt.  En bij email verkeer dwing je jezelf om onder woorden te brengen wat er nu eigenlijk echt in je leeft.  Uiteraard is  niet alles met online pastoraat op te lossen  Maar vaak is online pastoraat wel een goede aanvulling op gesprekken op locatie. Bovendien is online hulp veel flexibeler te organiseren Een half uur online chat, is gemakkelijker ad hoc te plannen dan een gesprek op locatie waar je naar toe moet reizen.

Online pastoraat

Online pastorale hulp moet bij je passen en uiteraard moet het ook bij passen bij de problematiek waar je mee worstelt.  Een bijkomend voordeel van online pastorale hulp is dat je ook anoniem of met een schuilnaam kan praten.  Online pastoraat kan bestaan uit chatten, email begeleiding of het voeren van gesprekken via video.

Je kan direct beginnen door een bericht achter te schrijven in de chatbox. Als ik offline ben, dan kun je een bericht achterlaten en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Wil je anoniem zijn? Maak dan gemakkelijk een email account aan op gmail met een nickname en log daarmee in.

Kosten

Je eerste contact is altijd gratis. We doen een intake en bespreken wat je wensen (en mogelijkheden) zijn.  Daarna stuur ik je een voorstel over het te lopen traject en wat de kosten zijn voor de online begeleiding. Elektronisch of telefonische vormen van begeleiding kosten €35, per uur. Natuurlijk spreken we dan met elkaar van te voren af, hoeveel uur per maand je maximaal hieraan wilt besteden, zodat je geen nare verassing in de onkosten hebt. Voor studenten is er een gereduceerd tarief mogelijk.

Anonieme online pastoraat?

Soms is de schaamte zo groot dat je liever anoniem wilt blijven.  Schrijf je in met een nickname en vraag naar de mogelijkheden voor verdere begeleiding


Leave a Reply